טעים בשבועות. עוגת גבינת פירורים מופחתת פחממה, שכולם מכירים ותמיד כיף לקחת ביס. ללא גלוטן
פירורית עם תחתית בצק פריך, הפעם עם גבינות - לכבוד שבועות אבל בעיקר בגלל שהיא טעימה, קייצית, קלילה מהטייפ הקינוחי. לשבועות תשדכו לה פירות וצבע מביכורי ושפע הארץ.
אז מה צריך?
- לבצק
כוס קמח שקדים מופחת שומן
1/3 כוס טפיוקה
1/4 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
80 גר חמאה
2 כפות דבש ג'ינג'ר / מייפל/ סירופ קוקוס
כפית תמצית וניל טבעית
- לגבינות
קרטונית שמנת מתוקה
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות גבינת שמנת
מעט מייפל/דבש (לפי טעמכם)
תמצית וניל טבעית
איך עושים? פשוט
- בצק
ב-2 קעריות נפרדות מערבבים את חומרי הבצק ה''יבשים"וה"רטובים", מאחדים לבצק, מניחים לבצק ל'נוח' ל3-4 דק'.
3/4 מהבצק מניחים בתבנית (מרופדת בנייר אפייה או תבנית קציפית משומנת היטב בדפנות), 1/4 מהבצק מניחים בתבנית קטנה
אופים °170, מוציאים ומקררים
- תערובת גבינות
להקציף שמנת מתוקה עם מעט דבש/מייפל,
לערבב שמנת חמוצה, גבינת שמנת, תמצית וניל
לקפל שמנת מתוקה לתוך תערובת שמנת חמוצה,
לשפוך גבינות על הבצק המצונן בתבנית הגדולה, את הבצק בתבנית הקטנה לפורר ולפזר פירורים מעל הגבינות.
voilà עוגת גבינה פירורית טעימה, מופחתת פחממה