בחושה של חורף - תפוזים וקוקוס הכי טעימה, וגם דלת פחממה, עשירה מאד בחלבון, ללא גלוטן
טיול רגלי בבוקר שבת החזיר איתנו תפוזי שמוטי בלאדי קטנים, מתוקים ועסיסיים מאד, מעולים למיצים ולעוגות תפוז מבושמות. אז נכנסתי למטבח ויצאה בחושת תפוזים בצירוף נדיב של קוקוס - לחה ועסיסית, חמצמצה והכי מעולה. זו לא סתם עוגה, זה בריאות. המלצה חמה והכי טעימה.
מה צריך?
- לעוגה
½ כוס קמח שקדים מופחת שומן
80 מ"ל שמן קוקוס
3 כפות גדושות חמאת קוקוס
1 כף מלאה דבש ג'ינג'ר
2 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים עם הפולפה
1 כפית קמח טפיוקה
½ כפית אבקת אפייה
1/2 כמצית וניל
- לסירופ
1/2 כוס מיץ תפוזים עם הפולפה
1/2 כוס מים
1 כפית דבש
איך מכינים? פשוט
לחמם תנור ל - °170
להקציף ביצים, להוסיף בזה אחר זה את המצרכים הרטובים לעוגה: שמן קוקוס, חמאת קוקוס , מיץ תפוזים, דבש ג'ינג'ר, תמצית וניל, ולהמשיך הקצפה עוד כמה שניות.
לערבב יבשים - קמח שקדים מופחת שומן, טפיוקה, אבקת אפייה ולהוסיף לתערובת הרטובים לאט לאט, תוך כדי המשך ערבוב.
להמשיך בערבוב ידני ובעדינות עד שהבלילה אחידה וללא גושים.
לצקת לתבנית אנגליש קייק משומנת היטב. להכניס לתנור לכ-45 דק, ולנעוץ קיסם לבדיקה אם העוגה יבשה (אבל לא מדי. שהקיסם יצא עם פירורים עליו).
במקביל לעוגה שבתנור, מכינים סירופ - להכניס לסיר קטן מיץ ומים, לחמם על אש קטנה, לאחר 2-3 דק להוסיף כפית דבש ג'ינג'ר, לבחוש, ולהמשיך בבישול איטי ולהביא לצמצום נוזלים במשך כ - 15 דק. לקראת הוצאת העוגה מהתנור להגביר להבה, להביא סירופ לסף רתיחה ולכבות.
להוציא את העוגה מהתנור, ומייד, בעודה חמה למזוג סירופ חם. ולקרר.
הסירופ המצומצם מרגיש כמו קונפיטורה חמצמצה, והפולפה שמתייבשת על העוגה מקשטת בפשטות יפה כל ביס.
תכלס, אין כמו בחושה טובה ועסיסית. בול לשבת.