חמאת קוקוס ושוקולד, שילוב מנצח
- דינה בס-בלום
- 2 באוג׳ 2014
- זמן קריאה 2 דקות
אוהבי השוקולד יאהבו שילוב שבין חמאת קוקוס לשוקולד, גם טעים וגם כל כך קל להכין לבד. כמה כללים בסיסיים, ותוכלו להמשיך כיד דמיונכם הטובה ולפי חומרי הגלם שברשותכם:
הכנת תערובת חמאת קוקוס ושוקולד - חייבים להוסיף לשוקולד חמאת קוקוס שמקשה אותו
מערבבים חמאת קוקוס עם שוקולד מומס או ממרח שוקולד ביחס מומלץ של 1:1
את השוקולד רצוי להמיס במיקרוגל (חממו שניות ספורות, ערבבו, חממו שוב כמה שניות וערבבו שוב), אפשר להמיס בבן מארי - הקפידו שמים או לחות לא יחדרו לשוקולד
המתקה - לטעמי, אין צורך להוסיף מתיקות כיוון שחמאת הקוקוס מתקתקה מטבעה, אבל אם תרצו תמתיקו לפי טעמכם וחומר הגלם שאתם מעדיפים (סוכר, מייפל, אגבה, סטיביה וכו')
שכבות – תוכלו לייצר שילובים אינסופיים של צבעים וטעמים
לצבע לבן - תשתמשו רק בחמאת קוקוס, לבנה וטעימה כפי שהיא, למעשה היא מעט שקופה ואם תשלבו בה אגוזים או פירות הם ישתקפו דרכה בעדינות יפה.
לכל צבע אחר - תוסיפו לחמאת הקוקוס טיפות צבע מאכל טבעי/ מיצי פרי צבעוניים / או פירות טחונים
שוקולד - אם תוסיפו לחמאת קוקוס שוקולד צבעו ישמר כפי שהוא
קירור – חשוב לקרר בין שכבה לשכבה 10 דק או עד להתקשות, כדי שהשכבות לא יתערבבו ביניהם
לא להשאיר ממתקי קוקוס-שוקולד מחוץ למקרר בקיץ מעל 10 דקות.
תבניות – חמאת הקוקוס שמנונית ומחליקה בקלות מתוך התבניות - תכונה נהדרת שמאפשרת שימוש בתבניות מעניינות. מומלץ להשתמש בתבניות גמישות מסיליקון / של קרח
2 מתכונים שאני מכינה - תיהנו להכין, תהנו להמציא, תשתפו.. מבטיחה לפרסם !!
מלבני קוקוס שוקולד ואגוזים, מתחסל בלי להרגיש
שכבה 1 לבנה: חמאת קוקוס ואגוזים - צקו שכבת דקה של חמאת קוקוס לתבנית אישית, פזרו מעל שברי אגוזים (פסטוק, שקדים, מלך, לוז) הכניסו למקרר לכ-10 דק.
שכבה 2 שוקולד: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - המיסו 50 גר שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) + 2 כפות חמאת קוקוס (אם תרצו להתמתיק, הוסיפו לפי טעמכם: סוכר/ מייפל/ אגבה/ סטיוויה). צקו שכבה דקה. קררו כ-10 דק'

טראפלס טריקולור קוקוס שוקולד, פינוק
שכבה 1 שוקולד כהה: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - לפי מרשם קודם
שכבה 2 שוקולד בהיר: חמאת קוקוס ושוקולד חלב– המיסו 1 כפית קקאו + 2 כפות חלב + 2 כפות חמאת קוקוס טבעית (+אם צריך תוספת מתיקות) ערבבו היטב. צקו מעל שכבה 1 שהתקשתה, והכניסו למקרר להתקשות נוספת (כ10 דק)
! גרסה קלה, ערבבו ממרח שוקולד עם חמאת קוקוס, ביחס של 1:1
שכבה 3 לבנה: תוסיפו שכבה של חמאת קוקוס טבעית. אפשר להוסיף אגוזים, פירות טריים/ יבשים. קררו שוב כ 10 דק

Bình luận