top of page

חמאת קוקוס ושוקולד, שילוב מנצח

  • דינה בס-בלום
  • 2 באוג׳ 2014
  • זמן קריאה 2 דקות

אוהבי השוקולד יאהבו שילוב שבין חמאת קוקוס לשוקולד, גם טעים וגם כל כך קל להכין לבד. כמה כללים בסיסיים, ותוכלו להמשיך כיד דמיונכם הטובה ולפי חומרי הגלם שברשותכם:

הכנת תערובת חמאת קוקוס ושוקולד - חייבים להוסיף לשוקולד חמאת קוקוס שמקשה אותו

  • מערבבים חמאת קוקוס עם שוקולד מומס או ממרח שוקולד ביחס מומלץ של 1:1

את השוקולד רצוי להמיס במיקרוגל (חממו שניות ספורות, ערבבו, חממו שוב כמה שניות וערבבו שוב), אפשר להמיס בבן מארי - הקפידו שמים או לחות לא יחדרו לשוקולד

המתקה - לטעמי, אין צורך להוסיף מתיקות כיוון שחמאת הקוקוס מתקתקה מטבעה, אבל אם תרצו תמתיקו לפי טעמכם וחומר הגלם שאתם מעדיפים (סוכר, מייפל, אגבה, סטיביה וכו')

שכבות – תוכלו לייצר שילובים אינסופיים של צבעים וטעמים

  • לצבע לבן - תשתמשו רק בחמאת קוקוס, לבנה וטעימה כפי שהיא, למעשה היא מעט שקופה ואם תשלבו בה אגוזים או פירות הם ישתקפו דרכה בעדינות יפה.

  • לכל צבע אחר - תוסיפו לחמאת הקוקוס טיפות צבע מאכל טבעי/ מיצי פרי צבעוניים / או פירות טחונים

  • שוקולד - אם תוסיפו לחמאת קוקוס שוקולד צבעו ישמר כפי שהוא

קירור – חשוב לקרר בין שכבה לשכבה 10 דק או עד להתקשות, כדי שהשכבות לא יתערבבו ביניהם

  • לא להשאיר ממתקי קוקוס-שוקולד מחוץ למקרר בקיץ מעל 10 דקות.

תבניות – חמאת הקוקוס שמנונית ומחליקה בקלות מתוך התבניות - תכונה נהדרת שמאפשרת שימוש בתבניות מעניינות. מומלץ להשתמש בתבניות גמישות מסיליקון / של קרח

2 מתכונים שאני מכינה - תיהנו להכין, תהנו להמציא, תשתפו.. מבטיחה לפרסם !!

מלבני קוקוס שוקולד ואגוזים, מתחסל בלי להרגיש

שכבה 1 לבנה: חמאת קוקוס ואגוזים - צקו שכבת דקה של חמאת קוקוס לתבנית אישית, פזרו מעל שברי אגוזים (פסטוק, שקדים, מלך, לוז) הכניסו למקרר לכ-10 דק.

שכבה 2 שוקולד: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - המיסו 50 גר שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) + 2 כפות חמאת קוקוס (אם תרצו להתמתיק, הוסיפו לפי טעמכם: סוכר/ מייפל/ אגבה/ סטיוויה). צקו שכבה דקה. קררו כ-10 דק'

טראפלס טריקולור קוקוס שוקולד, פינוק

שכבה 1 שוקולד כהה: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - לפי מרשם קודם

שכבה 2 שוקולד בהיר: חמאת קוקוס ושוקולד חלב– המיסו 1 כפית קקאו + 2 כפות חלב + 2 כפות חמאת קוקוס טבעית (+אם צריך תוספת מתיקות) ערבבו היטב. צקו מעל שכבה 1 שהתקשתה, והכניסו למקרר להתקשות נוספת (כ10 דק)

! גרסה קלה, ערבבו ממרח שוקולד עם חמאת קוקוס, ביחס של 1:1

שכבה 3 לבנה: תוסיפו שכבה של חמאת קוקוס טבעית. אפשר להוסיף אגוזים, פירות טריים/ יבשים. קררו שוב כ 10 דק

Bình luận


פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים

© 2025 כל הזכויות שמורות לשקוף שזה טבעי 

bottom of page